PROJECTES   DISCOGRAFIA   AGENDA   MEDIA   PREMSA   CONTACTE  
 
 
 
Jaume Vilaseca (Barcelona 1968) estudià piano i harmonia al Conservatori Municipal de Barcelona i al Liceu. Completà la seva formació amb cursos i seminaris al Taller de Músics, Liceu i Esmuc. També es llicencià en Filologia Hispânica per la Universitat de Barcelona.

Ha treballat com a pianista en diferents formacions de jazz i música brasilera de la ciutat ,deixant la seva empremta en nombroses actuacions en viu i en molt rellevants treballs discogràfics. Alguns exemples són Makaroff (18 Chulos 2002), Bossanovando (Subterfuge 2004) o els enregistraments amb la cantant de jazz Anna Luna, com Spring is here (New Mood Jazz 2004), Sketches (New Mood Jazz 2007) , i Femenina (Quadrant records 2011)

Des de la publicació del disc "Aquí i allà" (Discmedi 2002) lidera un quartet de Jazz-fussió que ha mantingut les arrels del jazz alhora que cercava ritmes i melodies properes a la musica llatina i al flamenc. Aquest plantejament molt personal i alhora àgil musicalment , i el llançament d'un tercer treball “World Songs” (Discmedi 2005) els ha portat a actuar en Festivals de Jazz d'arreu del món: Festival de jazz de Manizales, Colòmbia (2005), Festival de jazz de Beijing, Xina (2007), Festival de jazz de Penang, Malasia (2008), festival de jazz de Manchester, Anglaterra (2009), Festival Marni Flagey Brussel·les, Bèlgica (2010), festival de jazz de Naguanagua, Veneçuela (2010), Festival Ajazzgo- Cali, Colòmbia(2010), Barranquijazz, Colòmbia (2010), Jarasum festival, Corea del Sud (2010), Festival de jazz de San Javier, Espanya (2011), Festival de jazz de Barcelona (2011 i 2014) Festival de jazz de Lugo, d' Almería, Madrid, Festival Fabrica de la Isleta a Canaries, Festival de jazz de Kosice (Eslovàquia) Festival de jazz de Santo Domingo (República Dominicana)...

S'ha de destacar també la presència en el Festival Barcelona Grec 2006, inici de la gira "World Songs" amb la cantant de Filadelfia afincada a Barcelona, Violetta Curry.

A l'any 2008 el quartet edita un disc “Jazznesis” amb composicions de Genesis (1970-1974) portades al terreny del jazz. Tornen a actuar a la Plaça del Rei dins del Festival Barcelona Grec 2009, presentant la música de Genesis, aquest cop amb el vocalista Gerard Quintana com a convidat.

Al 2010, arriba el primer disc en directe, enregistrat a Blue Frog de Mumbai, India.

2012 és l'any de "Coming home", sisè treball del quartet, fruit de la intensa col·laboració amb el sitarista Ravi Chary.

Al 2014, s' estrena el setè i darrer treball discogràfic de la banda: JAZZNESIS II on el compositor reprèn el seu particular homenatge a Genesis i presenta una nova revisió dels temes de la mítica formació anglesa, amb els arranjaments jazzístics ja clàssics de Vilaseca.

En 2018, publica un àlbum al costat de Manel Fortià i Roberto Faenzi. "Moments" (Discmedi 2018). Tambíen el segon disc amb el grup Alma Brasileira, Viagem nova (Fresh sound 2018) i l´últim treball amb Anna Luna,Urubú(2018). Aquest any el trio inicia una intensa col·laboració col·laboració amb la cantant Karen Souza en nombroses gires internacionals: Japó, Corea, Xina, Itàlia, França, Espanya, etc.

En 2019 surt a la llum el tercer disc de Jazznesis. Fí de la trilogia.

Al 2020, estrenen un nou projecte amb JV trio, anomenat Tarkology, homenatge jazzístic a la música d’Emerson ,Lake & Palmer.

I al 2021 cal destacar l’actuació amb Karen Souza dins del Festival Sack von Sound a Saku,Estonia, en col.aboració amb la ÜENSO Orkester.

Al 2022, publica un álbum de jazz electrónic sobre la música de la banda The Alan Parsons Project,”Jazz & Parsons Project” (Discmedi 2022) i al 2023 “Four Suites” dedicat a la música de Yes,enregistrat amb joves músics de l’escena de jazz barcelonina.

Altres artistes amb els que va participant son el grup The Moonrivers, el vibrafonista Geni Barry, la clarinetista Anais Pasanau, el vocalista Xavi Casellas, el cantautor Hugo Arán y músicos como Ramiro Pinheiro , Celeste Alias, Mar Vilaseca, Benny Benack III, etc. La seva última col.laboració amb la cantant Anna Luna, es diu “Argentina besa el Mediterráneo”, àlbum recentment publicat al 2023.

Actualment és professor de l' Escola Superior de música moderna del Liceu i compagina la seva activitat pedagògica amb el seus projectes com a líder , com a pianista, teclista o arranjador musical.

 
 
 
 
         
 
 
 
...Amb el suport de